Klassieke kaasfondue

4 personen, 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 400 g geraspte kaas Gruyère
  • 400 g geraspte kaas Emmentaler
  • 1 teentje knoflook
  • 400 ml droge witte wijn

BEREIDINGSWIJZE

Met dit recept maak je zelf een heerlijke basis voor een kaasfondue met twee Zwitserse kazen, Emmentaler en de Gruyère.
Zorg dat de kazen geraspt zijn, hiermee maak je het smelten een stuk makkelijker. Zet een pannetje klaar , wrijf deze in met een geplet knoflookteentje en zet de pan met wijn en al op laag vuur. Zorg dat de wijn niet volledig gaat koken. Voeg, wanneer de wijn goed warm is, langzaam en ik kleine beetjes de geraspte kaas toe aan de wijn. Zorg dat je in de pan blijft roeren en dat het niet gaat koken.
Wanneer alle kaas is toegevoegd en het een mooi soepele massa is, heb jij een heerlijke kaasfondue om op tafel te zetten!

Tips

Serveer de kaasfondue met stokbrood of stukjes groenten zoals geblancheerde broccoli of rauwkost. Gebakken champignons, paprika of gebakken vlees passen hier ook prima bij

Leave a Reply